10.8.12

Saker som får ditt barn att explodera

 
Det finns många regler kring vad man får och inte får göra när det gäller bebisar. När du pratar med andra mammor, barnsköterskor och personal på diverse ställen som har med barn att göra så får du reda på att ditt barn kommer att explodera direkt om du gör följande:

- Lämnar barnet ensamt på skötbordet i några sekunder, trots att det är jättehöga kanter på bordet och skötbädden och barnet sällan eller inte alls kan rulla omkring.

- Lägger barnet på mage. Trots att alla vi som nu har barn låg på mage hela vår uppväxt och trots att man inte har några egentliga bevis för samband mellan magliggande och oförklarlig spädbarnsdöd (eller vad de kallar plötslig spädbarnsdöd nuförtiden, allt måste ju byta namn, det kan inte bara vara enkelt).

- Låter någon utanför familjen trösta barnet när det är ledset. Seriöst så påstod en barnmorska häromdagen att barn inte KAN känna sig trygga med främlingar. Så att bebisar somnar hos en främling och sedan sover hela natten är bara ytligt. Innerst inne är barnet fortfarande ledset. Tydligen.

- Låter barnet få sol på sig, om så bara för en minut. Samma sak gäller med några regndroppar. Väder är faktiskt skitfarligt.

- Inte har ett myggnät över barnvagnen. Om barnet får ett myggbett är det kört.

- Låter barnet få umgås med djur. Då kommer barnet utan dröjsmål att bli kvävt av katter, uppätet av hundar, väldigt allergiskt och dessutom explodera.

- Använder tvättmedel och mjukmedel med parfym. Då blir barnet allergiskt och sprängs.

- Äter mjölkprodukter medan du ammar. Kabooom direkt.

- Ger barnet någonting med socker på nappen. Socker är lika illa som att ge sitt barn rent heroin! Oj oj oj. Bebisen kommer inom två dagar att bli uteliggare som säljer sin rumpa för att få råd med glass och sedan sprängas och det är DITT FEL.

- Glömma att koka ALLT som din bebis skall ha i närheten av munnen. Vattnet till mjölkersättningen, flaskor, bitleksaker, nappar som hamnat i soffan. KOKA! Glöm inte att tvätta händerna varje gång du skall röra vid barnet också. Helst med desinfektionsmedel.

- Låta barnet sova så länge det vill. Du måste utan villkor väcka barnet varannan timme för att ge det mat, även om bebisen inte ens går att väcka och vägrar att äta. Egentligen är den hungrigt och måste ha mat.

- Inte lyckas få barnet att följa BHV-kurvan. Det är jätteviktigt att alla barn utvecklas precis lika fort och växer och lägger på vikt precis lika mycket. Misslyckas du med detta är du helt klart världens sämsta förälder och både du och barnet kommer att sprängas utan misskund.

Så kom ihåg allt detta! Det är hemskt mycket som kan få din bebis att sprängas och dö på direkten. Var rädd! Var alltid rädd! Köp produkter för att undvika att vara rädd! Köp! Köp! Köp!
Glöm aldrig detta: Du är en skitdålig förälder och ditt barn KOMMER att explodera. Det är bara en fråga om när.

VIKTIGT tillägg av läsare:
Och så får du inte glömma att om du dricker [någon form av] alkohol medan du ammar så kommer bebisen också att sprängas! Garanterat. Och en intressant detalj är att om du låter bebisen gnälla lite så kommer den sprängas, men låter du den inte gnälla lite så sprängs den också. Och jordgubbar, just det. Inte äta jordgubbar när du ammar. Eller fisk. Bebisar är väldigt högexplosiva.

7 comments:

  1. Håller med om allt, förutom skötbordet. Rätt vad det är får bebis för sig att rulla, och trillar ner. Adrian rullar hela tiden nu, precis när som helst. Man kan ju typ hålla runt benet på honom eller nåt, som försäkring? :)

    ReplyDelete
  2. Vad jag menar är att man kan liksom inte veta säkert NÄR ens bebis bestämmer sig för att vara stor nog för att rulla, och om han skulle trilla ner och slå sig skulle man dö av skuldkänslor... (höll på att drunkna i såna när Diana trillade från soffan, ner va 30 cm till en mjuk matta och fick ett blåmärke när hon var ett par månader...)

    ReplyDelete
  3. Fast hur skall en bebis kunna trilla ned om kanterna är jättehöga? Det är den stora frågan... Dessutom pratar vi sekunder, inte minuter. ;P

    ReplyDelete
  4. Well, de kan vara snabba, och vrida runt sig under tiden de rullar och så. Iofs blir det väl mer när han är större, men när de väl kommer på att de vet hur de gör nånting får de superkrafter och gör det så fort man vänder ryggen till: Rulla, stoppa saker i munnen, greppa ta i bajsblöjan man just tog av, stoppa fler saker i munnen... och det är innan de lär sig gå.... ;)

    ReplyDelete
  5. Och allt det där renlighetssvamlet är en stor anledning till varför var, varannan unge idag är allergisk mot nånting. Folk tvättar barnen till allergier. Immunförsvaret har inget att ta tag i så det biter i lite vad som helst: nötter, färgämnen, mjölk, mjöl, parfym...

    Sen är det också bevisat att barn som ofta vistas i naturen mer sällan får pollenallergi. Barn som växer upp med pälsdjur får mer sällan pälsallergier osv.

    Herregud, det är meningen att man ska utsätta ungen för världen. Vad är det för mening med att leva annars om man ska göra det i en liten skyddad bubbla?

    Tänk på att sätta knäskydd, armbågsskydd, handledsskydd och hjälm på ungen så fort den ställer sig upp. Tänk om den trillar. omg.

    ReplyDelete
  6. Elin - Är det inte bäst att bara stoppa ned ungen i en låda med bomull tills den är 18? Minst.

    ReplyDelete