11.8.12

Att ha med bebis på spelningar

Du kanske är som jag och älskar att gå på spelningar. Du kanske också har en bebis. Här kommer mina bästa tips inför att gå på spelning med bebis:

1. Skaffa hörselskydden jag skrev om tidigare den här månaden. De är billiga, grymt bra och fungerar i många, många år. Uppenbarligen går de att använda när barnet bara är någon månad gammal och uppåt.

2. Släpa inte med dig vagnen. Det blir bara knöligt med en massa folk omkring och så en vagn på det. Dessutom är det ju många barn som lätt blir rastlösa i vagn. Det är bättre att ta bärselen (eller sjalen om du kör med sådan). På så sätt har du alltid 100 procent koll på vad din knodd har för sig, samt att det är ett av de tillfällen då du inte ser ut som en idiot när du står och smådansar, även om du gör det mest för att bebisen skall komma till ro.

3. Mata innan spelningen. Om du växlar mellan amning och mjölkersättning, försök ge ersättning innan spelningen så håller sig barnet mätt längre.

4. Glöm tanken på att stå längst fram. Håll dig precis så långt bak att du kan se scenen, men slipper att bli mosad. Det är läskigt att bli mosad med en bebis.

För faktum är att de flesta saker du gör innan du blir mamma kan du fortsätta med, det kräver bara lite träning, förberedelser och tålamod. Det är värt det.

No comments:

Post a Comment