11.1.12

Det där med namn

Nu har vi fått reda på ett troligt kön på pjuklarven och namnproblemet gör sig gällande. Det som låg oss varmast om hjärtat visade sig nämligen ligga på topplistan över populära namn förra året. Här försöker man vara häftig och originell och så visar det sig att andra favoriserar namnet, även om de förmodligen gör det på grund av ohäftiga saker som Disneyfilmer eller något annat pluttigulligt och inte häftiga musiker och skådespelare.

Oavsett, en vän undrade om det spelade någon roll vad andra döper sina barn till och ja, det gör det. När jag växte upp så gick i samma klass Anna P, Anna R, Anna S, Anna allt jävla möjligt och självklart Daniel K, Daniel någonting annat och Sofia ditten och datten. Ett barn förtjänar att i alla fall ha en god chans att vara ensam om sitt namn i alla fall i de första stadierna i livet. Hur skall de annars känna sig speciella?

Nåja, i värsta fall så kan man ju alltid välja något så fult att ingen annan kallar sin unge det.

2 comments:

  1. En kurskamrat döpte sin son till Abel, något som 400 andra heter i Sverige - det är ju ovanligt.
    Hittade en länk om namn som kanske kan ge lite inspiration: http://www.behindthename.com/

    ReplyDelete
  2. Ja, och Tzirel finns det två som heter i Sverige, och den andra stavar inte likadant som vår lilla gnöfflis. Ni hittar nog något bra, kör på och leta bara! Tro mig, det var på många omvägar vi hittar dotterns namn! Länken ovan öär jättebra tycker jag!

    ReplyDelete